Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، بار دیگر بحث مقایسه میان خودروهای داخلی با برندهای خارجی داغ شده‌است. به طوری‌که این روزها بسیاری از متقاضیان خودرو در کشور از خود می‌پرسند با پول یک پژو ۲۰۷، دنا یا هایما چه خودرویی را در بازارهای جهانی می‌توان خرید؟

اگر چه همراه با توقف واردات خودرو، محصولات خارجی دست دوم یا ۲۰۱۸ در کشورمان، قیمتی همسان یا بالاتر از بسیاری از خودروهای ۲۰۲۱ در بازارهای بین‌المللی پیدا کرده‌اند، با این حال این روزها این همسانی با قیمت محصولات داخلی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت کارخانه‌ای که از ابتدای خرداد سال گذشته توسط شرکت‌های خودروساز روی محصولات تولیدی اعمال شده هر چند نتوانسته مانند گذشته روی قیمت‌های بازار تأثیرگذار باشد؛ اما بار دیگر بحث مقایسه را میان محصولات داخلی با خودروهایی که برندهای بین‌المللی تولید و عرضه می‌کنند، داغ کرده‌است، به طوری‌که این روزها بسیاری از متقاضیان خودرو در کشور از خود می‌پرسند مثلاً با پول یک پژو ۲۰۷ در ایران، چه خودرویی را در بازارهای جهانی می‌توان خرید؟ این سؤال در شرایطی مطرح شده که با افزایش قیمت خودروهای داخلی بار دیگر مشتریان به مقایسه کیفیت، آپشن و خدمات فروش و پس از فروش محصولات داخلی و خارجی می‌پردازند و اینطور نتیجه می‌گیرند با هزینه‌ای که برای خودروی داخلی پرداخت می‌کنند می‌توانند محصولی با کیفیت بهتر و امکانات و آپشن‌های بیشتر خریداری کنند.

هر چند مصرف‌کنندگان داخلی پیش از این با تعرفه بالا و قیمت گزاف می‌توانستند خودروی دلخواه وارداتی خود را خریداری کنند؛ اما با توقف واردات باید تنها به محصولات داخلی بسنده کنند که این روزها با قیمت برخی از وارداتی‌ها برابری می‌کند. اینکه چرا مصرف‌کنندگان باید برای خرید خودروی داخلی که از کیفیت، آپشن و امکانات مناسبی در مقایسه با بسیاری از برندهای معتبر بین‌المللی برخوردار نیست، هزینه زیادی پرداخت کنند را باید در بازار انحصاری و دولتی صنعت خودروی کشورمان جست‌وجو کرد؛ بازاری که رقابتی در آن شکل نگرفته و با توقف واردات نیز انحصار آن چند برابر شده‌است.

از سوی دیگر همراه با اعمال تحریم‌های بین‌المللی که طی سه سال گذشته اقتصاد کشور را تحت‌تأثیر خود قرار داده، تولید خودرو برای خودروساز بسیار پرهزینه شده، حال آنکه بخش تقاضا نیز مجبور به خرید همین خودرو با قیمتی گزاف است؛ خودرویی که برای کاهش هزینه تولید، خودروساز را واداشته که بسیاری از آپشن‌ها و امکانات رفاهی و ایمنی آن را حذف و بعضاً از قطعات بی‌اصالت استفاده کند.

مقایسه قیمت خودروهای خارجی با نوع مشابه آن در ایران حاکی از آن است که قیمت‌ها در ایران بعضاً سه تا چهار برابر قیمت خارجی است. در حالی که کیفیت آن نیز به هیچ‌وجه قابل‌مقایسه نیست. به عنوان مثال قیمت یک دستگاه رنو لوگان(ال ۹۰) در فرانسه ۶هزار یورو است؛ یعنی یک خودرو با کیفیت قطعات و مونتاژ عالی و دلار ۲۷هزار تومانی می‌شود حدود ۱۷۰‌ میلیون تومان‌و با یورو ۳۰ هزار تومانی می‌شود حدود ۱۸۰‌ میلیون تومان.

حال مقایسه کنید آن را با قیمت نزدیک به ۵۰۰ میلیونی فعلی همین مدل خودرو در بازار ایران. همچنین با پول سدان لوکس ۱۲ سیلندر آلمانی، ما در ایران ۴۰۵ مدرن شده با اسم دنا می‌خریم.(۳۱۰ میلیون تومن) یا خودرو میتسوبیشی لنسر که در بازار اروپا ۱۴ هزار و ۵۴۰ دلار معامله می‌شود که با دلار آزاد معادل ۳۹۲ میلیون تومان می‌شود، ما در ایران خودروی سه دهه گذشته را با این قیمت می‌توانیم خریداری کنیم. با توجه به مثال‌های فوق در می‌یابیم که در چهار دهه گذشته صنعت خودروی ایران با عنوان تولید داخلی و ملی چگونه حقوق مصرف‌کنندگان داخلی را تضییع کرده‌اند و همچنان یکه‌تاز میدان هستند و در بازار انحصاری که دولت‌ها برایشان تدارک دیده‌اند، جولان می‌دهند.

چرایی تولید و عرضه گران خودرو

در حال حاضر تیراژ تولید خودرو در کشور به هیچ‌وجه با استانداردهای جهانی منطبق نیست و همین مسئله مسیر هر گونه تولید با قیمت مناسب را در خودروسازی سد می‌کند.

کریمی‌سنجری، کارشناس خودرو می‌گوید: «بازار خودروی کشور از مختصات یک بازار رقابتی برخوردار نیست. این کارشناس خودرو ادامه می‌دهد نزدیک به سه سال از ممنوعیت واردات خودرو به کشور می‌گذرد، بنابراین بازار در این دوران به صورت انحصاری در اختیار دو خودروساز بزرگ کشور قرار دارد.»

به اعتقاد کریمی‌سنجری رقابتی نبودن بازار به تولید نیز سرایت کرده‌است و شرکت‌های خودروساز امکان تولید رقابتی ندارند.

این کارشناس خودرو در ارتباط با نشانه‌های نبود رقابت در بخش تولید نیز می‌گوید: «خودروسازان در بحث تأمین مواد اولیه و همچنین قطعات مورد نیاز چندان از آزادی عمل برخوردار نیستند.»

به نظر کریمی‌سنجری خودروسازان از مسیر جلب مشارکت‌های بین‌المللی نیز امکان رقابت‌پذیری را ندارند.

به اعتقاد این کارشناس خودرو تا زمانی که پلتفرم‌های مورد استفاده شرکت‌های خودروساز به‌روزرسانی نشود و خودروسازان نتوانند با فراغ‌بال استانداردهای لازم را روی محصولات تولیدی خود پیاده‌سازی کنند، خبری از مطلوبیت مدنظر متقاضیان نخواهد بود.

منبع: جوان آنلاین

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آخرین وضعیت بازار خودرو انحصار در بازار خودرو انحصار در تولید خودرو بین المللی کارشناس خودرو محصولات داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۳۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول

۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۶۷۰ میلیون فروخته می‌شود و قیمت تارا دنده‌ای در بازار آزاد به ۸۲۵ میلیون می‌رسد.

به گزارش مشرق، قیمت محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد امروز شنبه هشتم اردیبهشت تفاوت چشمگیری با خریدوفروش‌های پنجشنبه هفته قبل ندارد.

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ به‌عنوان مثال پنج میلیون بیشتر از هفته قبل قیمت دارد و مدل‌های دیگری مثل ۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته و تارا دنده‌ای با همین میزان افزایش قیمت روانه بازار شده‌اند.

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته درطرف مقابل افت قیمت ۱۵ میلیونی را تجربه می‌کند و امروز به‌طور متوسط ۶۹۵ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

ششم اردیبهشت ۱۴۰۳

هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF۷ مدل ۱۴۰۳

۸۳۵ میلیون تومان

۸۳۵ میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF۷ مدل ۱۴۰۲

۶۳۵ میلیون تومان

۶۳۵ میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده‌ ارتقایافته مدل ۱۴۰۳

۹۸۰ میلیون تومان

۹۸۰ میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان

پارس سال XU۷p مدل ۱۴۰۲

۶۷۵ میلیون تومان

۶۷۵ میلیون تومان

۲۰۷ با موتور TU۳ مدل ۱۴۰۳

۶۸۵ میلیون تومان

۶۸۵ میلیون تومان

۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳

۸۱۰ میلیون تومان

۸۱۵ میلیون تومان

۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۴۰ میلیون

یک میلیارد و ۴۰ میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل ۱۴۰۳

۶۵۰ میلیون تومان

۶۵۰ میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳

۷۱۰ میلیون تومان

۶۹۵ میلیون تومان

تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۲

۸۲۰ میلیون تومان

۸۲۵ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳

۹۹۰ میلیون تومان

۹۹۰ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۴ مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان

یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲

۶۶۵ میلیون تومان

۶۷۰ میلیون تومان

منبع:فرارو

دیگر خبرها

  • پتانسیل بازار آفریقا برای خودروهای اقتصادی سایپا
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود